Auteurs

Foto

Gera Folkers

Gera Folkers (1962) heeft jaren als casus regisseur gewerkt onder straatprostituees en in multi-problem gezinnen.
Daarnaast schreef zij columns en trad ze op met haar eigen theaterproductie Chera Theatraal. Gera woont samen met haar echtgenoot Jan in Groningen.

Schermafbeelding-2019-10-01-om-23.48.41

Anne Norvan

Anne Norvan is een pseudoniem van Ien Ramp (1959), een dankbare en zorgzame vrouw met een vreugdevol hart. Ze woont samen met haar hond in een gezellig en kleurrijk appartement in Dordrecht.
Iens motto is: Heb het leven lief! Eerder schreef ze het autobiografisch boek ‘De reden dat ik zing’.

Schermafbeelding-2019-10-01-om-23.56.08

Marloes Jedidja Aben

Marloes Jedidja Aben (1967) is getrouwd met Frank en samen hebben ze twee kinderen.

Na jaren in de zorg te hebben gewerkt, is ze uiteindelijk bij een kinderopvang terecht gekomen. Dat werk vindt Marloes geweldig en ze werkt met veel plezier.

Foto Liz voor boek website

Liz Berghuis

Liz Berghuis (1948) is getrouwd met Antonio. Samen hebben ze negen kinderen en inmiddels negentien kleinkinderen.

Zestien jaar lang runde ze haar eigen praktijk en doceerde Sociaal Psychische Problematiek (SPP) aan de politieacademie. Ze geeft nog altijd workshops en lezingen over geestelijk lijden en de mogelijkheden tot herstel.

lizberghuisboeken.nl

Foto-Hillie-website

Hillie Nooitgedagt

Hillie Nooitgedagt is de jongste van een groot gezin waar ze Gods Woord met de paplepel ingegoten kreeg. Van jongs af aan heeft zij het verlangen om door te geven wat ze van God heeft ontvangen. Dit doet ze als ZZP-er in haar werk als journalist en schrijver, maar ook in diverse vormen van vrijwilligerswerk.

Zij wil het leven en de openbaring van Gods liefde zichtbaar maken.

Marijke Koers (002) voor website

Marijke Koers

Als spreker, auteur en communicatieadviseur brengt Marijke Koers-van Genderen (1981) haar passie voor God en wat Hij doet graag met enthousiasme over. Als communicatieadviseur werkt ze mee aan de droom van Alpha Nederland: meer mensen bekend maken met het christelijk geloof. Marijke is getrouwd, moeder van vier kinderen en Nederlands kampioen sneldammen. Eerder verscheen haar boek ‘Geloven & Genieten’.

marijkekoers.nl

sdr

Joyce de Jongh

Al sinds ze een meisje was, droomde Joyce de Jongh (1971) ervan schrijfster te worden.

Naast haar werk als freelance redacteur en als communicatiemedewerker bij Derek Prince Ministries maakte ze die droom waar door verschillende boeken te schrijven, waaronder ‘De Bijbel op tafel’ en ‘In de kruising (over voetbal en Jezus volgen). Ze is getrouwd en moeder van twee tienerzoons.

optimataal.nl

Foto-Ineke-website-1 (1)

Ineke Marsman-Polhuijs

Ineke Marsman-Polhuijs (1978) is getrouwd en moeder van vijf kinderen van wie ze er vier nog hier op aarde heeft. Ze is neerlandicus, aanbiddingsleider, singer songwriter, blogger, auteur en boekvertaler.

Haar passies zijn zingen en muziek maken, studeren, mensen verder helpen en tijd doorbrengen met God. Eerder schreef ze het Bijbelstudieboekje Zichtbaar, de lessen van Daniël. In 2023 bracht ze haar eerste CD ‘I’m Davida’ uit.

brokenbutreal.com

Foto Judith (1)

Judith Stoker

Judith Stoker (1974) is getrouwd met Jan Willem en samen runnen zij een gezinshuis waar ze kinderen met complexe problematiek een veilige plek bieden.

Judith schreef de boeken ‘Tranen in mijn koffie, ‘Adem in Adem uit’, ‘Doorleven’ en ‘Ik ben er nog (niet)’. 

judithstoker.nl

Foto-Walter (1)

Walter Hobelman

Walter Hobelman (1965) is journalist, redacteur en spreker. Hij woont met zijn vrouw in het Achterhoekse Gendringen. Samen hebben ze vier kinderen en een kleinkind.

schrijvenendoen.nl

pasfoto Lies recent (002)

Lies Boven-Boonstra

Lies Boven (1949) is getrouwd met Harm. Uit haar huwelijk werden een zoon en een dochter geboren. De zoon trouwde. Zijn vrouw en hij kregen twee dochters. Jarenlang werkte ze als administratief medewerkster. Tijdens haar huwelijk heeft ze gewerkt als verkoopster in een grote meubelzaak. Ze is vooral een mensenmens. Daarom heeft ze pastorale cursussen gevolgd, waardoor ze zichzelf leerde kennen en anderen kon helpen.

Foto Roelof

Roelof Ham

Roelof Ham (1977) is een geboren en getogen noorderling. Toen door een erfelijke hartspierziekte zijn leven veranderde, waagde Roelof de sprong en schreef hij dit debuut.

Roelof woont in Voorthuizen, is getrouwd met Deborah, heeft twee tienerkinderen en is directeur van Het Zoeklicht. Daarnaast schrijft hij artikelen en heeft hij een YouTube-kanaal ‘De dominee spreekt’.

roelofham.nl

sylvester

Sylvester Rozema

Sylvester Rozema (1968) is getrouwd met Ina en woonachtig in Zelhem.

Hij geeft christelijke leefstijleducatie door middel van workshops en trainingen.

soldaatvanchristus.nl

7e3835aa-0ea9-4c6a-8a2c-a5b03f28adeb_thumb840

Koert Koster

Koert Koster (Hoogeveen, 1973) studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Hij is getrouwd met Marleen. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Giessenburg. Koert schreef diverse theologisch-pastorale boeken.

 koertkoster.nl

janine-lemans-heilig-schijt

Janine Lemans

Janine is een gepassioneerde, bedachtzame, (eigen)wijze, fijngevoelige, doelgerichte en kleurrijke vrouw. In 2013 verscheen haar autobiografie ‘Gefeliciteerd met jezelf’ en in 2017 brachten Janine en Bram hun cd ‘Kwetsbaar’ uit.

gefeliciteerdmetjezelf.nl

Foto auteur website

Anja Helmink

Naast auteur is Anja in het dagelijks werkzaam bij het Leger des Heils en schildert ze heerlijk vanuit haar hart op liefst zo groot mogelijke doeken.

Anja is een bemoediger bij uitstek. Ze verzendt tientallen pakketten naar mensen die behoefte hebben aan een hart onder de riem.

Foto Anton bewerkt

Anton Burger

Anton Burger (1964) is al vele jaren gelukkig getrouwd met Heidy. Ze hebben drie kinderen en vier kleinkinderen. Daarnaast hebben ze twee pleegkinderen, waarvan er één bij God de Vader is. Anton en Heidy wonen in Sleeuwijk.

antonburger.nl

Ontwerp zonder titel (13)

Monique van den Dongen

Monique van den Dongen (1969) is getrouwd met Marco. Ze adopteerden twee biologische zusjes uit Colombia. Monique werkt met veel toewijding in de zorg voor mensen met dementie. Daarnaast is ze vrijwilliger bij patiëntenvervoer in het ziekenhuis.

Foto-Christa

Christa Tomassen

Christa Tomassen (1972) is geboren en getogen in Bunschoten-Spakenburg en woont er nog altijd samen met haar man, Gert. Ze werkt parttime op kantoor. Naast haar hobby’s lezen, winkelen en fietsen, geeft ze met veel passie al jaren de cursus van Alpha: samen delen en vertellen over wat Jezus heeft gedaan.

Foto Arienne

Ariënne Monster

Ariënne Monster (1988) studeerde journalistiek in Utrecht. Daarna werkte ze als communicatiemedewerker bij mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign. Daar ontdekte ze dat schrijven haar manier is om de wereld een stukje beter te maken. Groeipijn is haar eerste boek. Ariënne woont met haar man en drie kinderen in Sliedrecht, waar ze lid zijn van de Christelijk Gereformeerde Kerk.

Foto Arie en Wilma (002)

Arie Zwitser

Arie Zwitser (1965) is getrouwd met Wilma en vader van drie kinderen en opa van drie kleinkinderen. Totdat hij in 2020 werd getroffen door een dubbel herseninfarct was hij werkzaam als uitvaartverzorger. Arie en Wilma wonen in het Achterhoekse grensdorp Aalten.

ikmagleven.nl

Foto auteurs voor website

Jan-Willem & Joke Grievink

Jan-Willem en Joke Grievink zijn geboren en getogen in Winterswijk. In 1975 zijn ze getrouwd en ze hebben vijf dochters. Al sinds het begin van hun huwelijk zijn ze actief in  (huwelijks)pastoraat. Dat doen ze op wekelijkse basis als huwelijksbegeleiders en ook via TripleCord, de stichting die ze in 2015 hebben opgericht.  Jan-Willem en Joke wonen in Bennekom.

Foto auteur

Kees Ritmeester

Kees Ritmeester (1965) is getrouwd met Korine. Samen
kregen ze vier kinderen en drie kleinkinderen. Jakko, hun
oudste zoon, heeft downsyndroom. Kees heeft een eigen makelaarskantoor in de Achterhoek (Aalten en Ruurlo).
Hij houdt ervan om dingen iets anders aan te vliegen.

IMG_1791

Michaela Buitenwerf-Weber

Michaela Buitenwerf – Weber (1963) groeide op in Zuid-Duitsland. Zij is ruim 35
jaar getrouwd met Yntze en samen hebben zij drie volwassen dochters. Michaela
is Image coach. In haar eigen praktijk geeft zij kleur- en stijladvies en counseling.
Vrouwen helpen om zich mooier te voelen is haar grote passie. 

Foto Hinke (website)

Hinke Braam-Smit

Hinke Braam-Smit (1957) studeerde aan de Pedagogische Academie, werkte in het basisonderwijs en was jarenlang als vrijwilliger actief op allerlei gebieden. Ze had ruim tien jaar een eigen contextuele en pastorale praktijk : Ontvangen om vrij te zijn.

Hinke trouwde in 1980 met Klaas. Ze kregen vier dochters, vier schoonzoons en zeven kleinkinderen. 

dehelecirkel.nl

Foto Janneke (gemaakt door Marjan van Houwelingen)

Janneke Plas-Kuipers

Janneke Plas (1975) is getrouwd en moeder van drie bijna volwassen kinderen. Zowel in haar huidige werk als psychosociaal therapeut als in het leven loopt ze regelmatig aan tegen een gebrek aan zelfcompassie en de moeilijkheden die dat met zich meebrengt. Met haar liefde voor verhalen en schrijven pakte ze de uitdaging op om er een boek aan te wijden. Janneke woont met haar gezin in het Gelderse Wapenveld.

Foto Wilna (website)

Wilna Smienk

Wilna Smienk-van ’t Hul (1955) is sinds 2020 weduwe van John Smienk en moeder van vier kinderen en oma van 7 kleinkinderen, waarvan één in de hemel. Ze studeerde Nederlands en Geschiedenis in Utrecht. Ze is oudste van de – mede door haar gestichte – christengemeente in Haaksbergen en houdt van schrijven, lezen, fotograferen, reizen en diepgaande contacten met mensen.

Foto auteur

Kirsten Bronsveld-Rustenburg

Kirsten Bronsveld-Rustenburg (1977) is getrouwd met Arjan. Samen hebben ze drie kinderen (David, Lars en Meike). Ze wonen in het prachtige Dalarna in Zweden.

In Zweden werkte Kirsten als docent Engels en later als coördinator passend onderwijs op een middelbare school. Daarnaast was ze actief als jongerenwerker en bestuurslid van hun kerkelijke gemeente.

tenyearsoften.nl

Foto in memoriam website

Tom van Beusekom

Tom van Beusekom (1990-2024) studeerde helpende zorg en welzijn en was tot 2022 werkzaam in de ouderenzorg. Zijn passie en talent voor hardlopen bracht hem tot een pr van 2:45 op de marathon.

Samen met zijn grote liefde Paula woonde hij in het historische (boeken)stadje Bredevoort in de Achterhoek. Op 9 januari 2024 overleed hij aan de gevolgen van slokdarmkanker.

dubbelemarathon.nl 

Anique Veldhuis (website)

Anique Veldhuis

Anique Veldhuis verruilde de Veluwe voor het noorden van
Nederland, waar ze sinds het voorjaar van 2023 woont
en werkt. Ze schrijft, leest, houdt van de natuur en mooie
vergezichten. 

Ze is getrouwd met Martin en vormt samenmet hem en zijn twee dochters Noah en Elin een gezin.


Anique geeft les aan de hotelschool.Portret Jeannette HR-2 voor website

Jeannette van der Veen

Jeannette van der Veen (1970) woont in Drachten en is getrouwd met Ebele. Samen hebben ze twee volwassen kinderen, Danielle en Thomas.

Van 1999 tot 2018 is ze werkzaam geweest als predikante binnen de PKN.

Nu schrijft ze romans om mensen te bemoedigen en Gods liefde uit te delen.

Jacob Haasnoot

Jacob Haasnoot (1951) was
wetgevingsjurist en auteur/
redacteur van juridische
uitgaven. 

Passies van hem zijn:
varen en het beeldend verhalen
in muziek, olieverf en taal.